det här är min historia.

min mamma fick cancer när jag var elva. jag visste knappt vad det var då. tyckte bara det var obeahgligt med alla cellgifter och strålning och operationer och sånt. ville inte tänka på det överhuvudtaget, jag skulle ju vara barn. inte behöva oroa mig för huruvida min mamma skulle bli frisk eller ej. det senare var förresten inte ett alternativ, det finns liksom inte riktigt på kartan att ens förälder bara kan dö hur som helst. de ska ju vara här hos sina barn!! men ja. det blev inte riktigt så. istället följde några tunga år där jag bara kunde se på när cancern långsamt men säkert tog min mamma ifrån mig. hur hon blev svagare och svagare trots att hon var så himla stark och aldrig ville sluta kämpa. och detta samtidigt som jag var tvungen att vara stor och förståndlig och ta hand om mina småsyskon som bara var små små knytt och inte förstod någonting. när jag var fjorton dog hon. pang. allting blev lite mera kaos. och jag var så himla arg. arg på jävla jävla sjukdomen och arg på mamma för att hon bara försvann och arg på nästan allt annat också för del delen. arg på människorna för att de blev så rädda och tysta (JÄVLA TYSTNADEN) så fort jag nämnde något om det. var arg så himla länge.
men. jag är inte särskilt arg längre. bara ledsen ibland. sådär som det alltid kommer att vara. fast det går ju inte riktigt att bara släppa det här. cancern som sjukdom finns kvar precis som förut och alldeles för många drabbas. häromdagen ramlade jag in på ungcancer.se som är en mötesplats för unga vuxna cancerdrabbade. kände att: det här är så himla bra och viktigt. och fantastiskt av människorna bakom organisationen. särskilt med tanke på att en tredjedel av oss kommer att bli drabbade på något sätt. någon gång. tyvärr.
köpte det här armbandet där alla pengar går till ung cancer. för att det kändes som en enkel men viktig sak att göra. har bytt ut det mot mina skabbiga festivalarmband. ni kan hitta det på ungcancershop.se.
20 kommentarer

and this is everything we need,

uppdaterad version av saker jag släpar omkring på hela dagarna:
gul anteckningsbok från field notes, busskort med gulligt fodral, plånbok från comme des garcons, iphone med glitterskal från society6, hörlurar, bästa mint-lipsylet från boots, solbrillor från åhléns och svart portmonnä-grej med pass och nycklar i från pauric sweeny.
 
 och bästa sakletar-väskan där det får plats hur mycket som helst från mismo. insåg hur värt det är att ha en riktig väska efter att ha slitit ut en massa tygpåsar i x antal år.
7 kommentarer

tio bloggar jag tycker om,

här är mina tio kanske bästa bloggar (minus niotillfem) i denna lilla bloggvärld:
1. monkinodraw

moa verkar vara så himla cool bara. skriver om bra/viktiga saker och målar helt fantastiskt. plus att hon är sjukt snygg. älskar denna bloggen.
 
2. ellenamanda

amanda är en av de finaste och gulligaste människorna jag vet. hon har en genomgående stil i allt hon gör/skapar/klär sig i och min gissning är att hon kommer bli en fantastisk designer någon gång i framtiden.
 
3. youth knows no pain

elin är en fruktansvärt kreativ liten person. grym på ungefär allt hon tar sig för. syr fantastiska grejer (som mina  bästa byxdressar) och skriver såna här låtar. plus att hon är den första personen jag lärde känna genom bloggen! gött.
 
4. grodprins

linn har redan hunnit med att bo i fyra länder och just nu bor hon i london tillsammans med sin bästa vän. skriver så himla bra om alla möjliga små londonäventyr och får mig att längta tillbaka dit så. himla. mycket. gött ifall man vill få många londontips och sådär.

5. mer längtan än kärlek.
det finns inte så många bilder på denna bloggen så jag lät det vara. den här tjejen skriver så fruktansvärt bra och verkligt om tunga saker såsom ett krossat hjärta och ätstörningar. får alltid så himla ont i hjärtat av att läsa denna bloggen, men den är väldigt väldigt bra.
 
6. johanna och jennifer

johanna och jennifer är båda sjukt snygga och lägger mest upp en massa bilder från sånt de gör på ett sätt som får det verka som att de lever i en sextiotalsfilm. älskar detta.

7. ingrid linnea

himla fin och gullig tjej som skriver väldigt bra med korta små små texter och tunga/ledsna ord.
 
8,9. kiss kiss bang bang och hanna bergstrom

hanna och lovisa har precis flyttat till london för att leva londonlivet med allt vad det innebär. de har jämnt sjukt snygga kläder och är (till skillnad från mig) väldigt bra på att dokumenta allt de gör. många fina och inspirerande bilder!!
 
10. pappersarbete

åsa färgar håret i spexiga färger, gör coola frisyrer och har snygga kläder. en massa tips och inspiration alltså. är dessutom, inte helt oväntat, bästa vän med moa (måste vara snyggaste duon någonsin ungefär).
 
det var det hela!! kan inte ni tipsa mig lite om bloggar som ni älskar så blir jag glad!! tack tack hej.
1 kommentar
Real Time Web Analytics