Lay your cards out,

 
 
 
 Tröja - Comme des Garcons x H&M, shorts + hatt - A.P.C
 
Den här tröjan är kanske världens bästa tröja från Commes des Garcons samarbete med H&M. Vill ha på mig den ungefär alltid. Supersimpel design, bra kvalitet och bara bomull. Helt vanlig baströja alltså, men ändå verkar det på snudd omöjligt att hitta liknande tröjor någon annanstans. Vet ej varför.
 
Shortsen hittade jag häromdagen på Miloiis slutrea när jag var på jakt efter en höstjacka till min hatt. Ja det känns helt rimligt att köpa en jacka efter hatten och inte tvärtom. Är kanske lite väl såld på A.P.C. just nu, men älskar deras kvalitet på plaggen. Det blir liksom värt att köpa ett dyrt plagg när man vet att man kan ha det nästan hur länge som helst. Haha sån nörd jag är.
a.p.c. comme des garcons x h&m
2 kommentarer

Chili, frukostbuffé och dim sum.

Lite summering av helgen i matform:
Vi bjöd hem några personer vi tycker väldigt mycket om på middag i fredags. Insåg att vi är jättedåliga på att ha några former av middagar/ fester/ tillställningar vilket är rätt synd när man har lite för mycket space och ett middagsbord för åtta personer. Sjukt ödsligt att sitta här två stycken bara. Bjöd på chili!! för jag har fått lite dille på det.
 
Goda saker att ha i chilin tips tips:
Massa gul lök och vitlök
Jättemycket svarta bönor
Rotselleri
Krossad tomat
Jalapeños och chipotle (rökt jalapeño) plus chili kanske
Salt, spiskumman och kanske lite andra roliga kryddor
Lite socker och kakao
Jättemycket koriander
+ Rostad majs, bröd och picklad rödlök till
 
Här är människorna. Madeleine, Elin, Josephine, Caroline, David, Amanda och Frederick. Diskuterade hur jävligt det kan vara med en pinne i armen, om det ens finns några rimliga preventivmedel, massa feminism och konsten att bli fri från skaffa barn-stressen. Älskar att omge mig med såna här vettiga personer.
 
Vaknade på lördagen och kände att... pallar ej diska vi tar det någon annan gång och går ut och äter frukost istället! Det blev Satori och deras frukostbuffé som vi inte testat tidigare.
 
För hundra spänn fick man finkaffe, smoothie plus själva vegbuffén. Alltså det var gott men kanske saknade lite fler pålägg. Typ hummos, grönsaksröra, vegpastej eller vad som helst? Nu fanns det bara ost, ost, ost och ost. Och lite grönsaker och sylt.
 
Väldigt lugnt och skönt i alla fall. Vet inte supermånga bra frukostställen i Malmö som inte är svindyra, men tycker det brukar vara rätt hetsigt typ som på Systrar och Bröder. Blir bara stressad av det.
 
Hoppar vidare till söndag och Amandas födelsedag! Blev bjudna på födelsedagsmiddag och sattes direkt i arbete när vi kom. Här är Frederick och Caroline.
 
Amanda är väldigt skillad på matlagning och hade bestämt att vi skulle äta Dim Sum med ungefär allt som är sjukt gott. Två olika sorters dumplings, mantao <3, färska vårrullar, någon annan sorts vårrulle, sjögrässallad osv. Alltså wow.
 
Kom bara ihåg att fota maten inget annat. Förlåt Amanda. Känns som att mtt liv mer eller mindre kretsar kring mat just nu, utan att jag ens medvetet bestämt att det ska vara så.
 
Så himla mysigt att ha matpysselverkstad och göra alla smårätter ihop. Och lagom svår pysselnivå också hehhe. Bästa grejen.
 
Diskuterade bland annat hur det skulle vara att ha det här som jultradition istället för äcklig julmat. Vilken dröm det hade varit va!! Vill äta det här om och om och om igen...  hur länge som helst. Bra mathelg.
 
2 kommentarer

Way out West fredag,

 
Festival dag två! Vaknar med någonting som liksom fastnat i halsen utan att ens kunna sätta fingret på det, men försöker ta mig samman och åkter bort till festivalområdet för att hänga med människorna.
 
Det är sinnesjukt varmt i solen och massa människor överallt.
 
Försöker få människorna att flytta bort till skuggan men får bara ett "nä" och så var det med den saken.
 
Det blir dags för Blood Orange att spela! Är supervarm fortfarande + tycker det är lite svårt att andas i tältet. Men det är bra! Fast ser kanske inte hela ändå för vi skall iväg på något annat.
 
Utanför området finns en öppen scen där man kan uppträda med sitt band. Frederick och Mikael tänder till på djävulsspiken och kör en helt flippad improvisation av något väldigt oklart under namnet ""RAT ATTACK".
 
Arrangören går bort till vår Tyska vän Hendrick och "At first I thought what the fuck's this, but now I actually feel it. This is really good." Kan. Inte. Sluta. Skratta. Så roligt.
 
Överger råttduon och går med Moa för att slå oss ner i gräset och kolla lite på Conor Oberst. Fint. Men också ganska sömnigt.
 
Jag har taturerat mig lite dagen till ära!
 
Pang pang!!
 
Återvänder bort till människorna och vodkabonzanan. Här är Frederick och Karin!
 
Karins kompis Anna-My har en helt fantastiskt smyckeskonstallation.
 
Karin är en sån person som går rakt in i hjärtat på en bara. Så bra och fin.
 
Amanda kommer förbi och säger hej, vilket är väldigt fint eftersom vi inte har inte setts på ett helt år minst. Bra grej med Way out West = man får några minuter här och där med personer som bor långt bort och som man inte träffar så ofta.
 
Moa och Amanda <3
 
Frederick försöker sätta Karin på plats </3
 
Vi blåser bubblor.
 
Alla ska med!!
 
Massa kärlek.
 
♥♥♥♥
 
Efter det här tar väl vodkan ut sin rätt på människorna (för mycket vodka är alltid olyckligt. alltid.) och vi ser på hur folket vallfärdar bort från Outkast och sexismen/ fastnar lite på vippen och i meningslöhetens land/ däckar med dödens mensvärk. Slut på fredagen.
 
way out west
2 kommentarer
Real Time Web Analytics