tusen små knivhugg och en magisk trädgård,

Har verkligen ansträngt mig med att hålla mig sysselsatt denna veckan. Alltså kan vi prata om ÅNGESTEN som skär in som små knivar i en för att.. man har semester och inte vet vad man ska göra av sig själv? Helt seriöst får alltså betalt för att vara ledig och mår dessutom dåligt av det. Vill spy lite över hur sorglig jag är.
 
Igår åkte jag på utflykt med mina systrar i alla fall. Gick först terapipromenad vid Christinehofs slott för att prata om allt som tynger som små stenar i bröstet. Råkade gå förbi vildsvin plus vildsvinsbebis och och hamnade dessutom i en hage med massa highland cattles.. vilket vi insåg när vi var precis mitt i en hel hord. Smög snabbt förbi och låtsades som att vi inte fanns.
 
Åkte vidare till knäbäckshusen på Österlen och hamnade på kanske finaste stranden jag sett i det här landet!! Och då är jag ändå uppväxt med Åhus vita stränder. Alltså va va älskade alla träd längs hela strand plus lite berg i horisonten och helt klart vatten.
 
Hade lite lila hår dagen till ära. Fint på långt håll i alla fall. Hehhhhe.
 
Här är min ena syster som är ett av mina bästa badsällisar.
 
Var superentusiastisk (ja jag skiftar väldigt snabbt i mina känslolägen)!! älskar att bada. Har slutat slösa tid på att stå och hacka lite i hundra år innan man vågar doppa sig och kastar mig i vattnet med en gång istället. Så värt.
 
Torkade till lite innan vi åkte vidare till utflyktspunkt nummer två (eller tre): Mandelmanns trädgårdar. Ett litet ekologiskt lantbruk med en helt fantastisk trädgård plus café och gårdsbutik. Svårt att beskriva tillräckligt bra. Åk dit bara.
 
Allting växte lite huller om buller fast ändå rättså uppstyrt gissar jag. Och här och var sprang det omkring lite gäss och höns och lite grisar som låg och gyttjebadade i en inhängnad mitt i.
 
Här är Linnéa igen. Fint matchat med klänningen.
 
Hon hittade en liten gunga intill en damm.
 
Och det fanns ett magiskt växthus där man till exempel kunde sitta och fika.
 
Wow wow.
 
Och en jättestor tomatodling.
 
Tog en sväng i gårdsbutiken innan vi åkte vidare och Emilia passade på att köpa ungefär allt som fanns att köpa.
 
Avslutade hela utflyktsdagen en liten bit bort på Franskans Crêperie som är kända för sina galetter och crepes. Åt den här galetten med sparris, citron, champinjoner, bladspenat, tomat och pesto. Slank ner snabbt som attan. Kan rekommendera.
 
christinehofs slott franskans creperie knäbäckshusen bada mandelmanns trädgårdar semesterångest
3 kommentarer
elise

alltså JA, kan vi prata om den ångesten mer?! jag känner den ungefär dagligen. och blir SÅ arg på mig själv. här har jag liksom 25 betalda semesterdagar och så kan jag inte fullt ut njuta. förihelvete.
men utflykten ni gjorde såg helt fantastisk ut. blir så inspirerad! följde f.ö linnéas blogg innan, trist att hon la ner den :(

Ronette

Känner så igen mig i semesterångesten! Efter ungefär tre dagars sommarledighet längtade jag efter skolan igen. Nu kan jag jobba extra på mitt gamla jobb som tur är. Men kommer ju aldrig kunna ta semester när en börjar jobba "på riktigt" sen (!?) Fin utflykt hur som helst! :)

moa

<3<3<3

Real Time Web Analytics