frågor och svar.

hej! Jag har en fråga om kärlek. Jag är nämligen arton år och har aldrig haft något i närheten av en pojkvän. Så min fråga är enkel: hur får man en sån? Hur hittar man dem och hur visar man att man är intresserad? Hur gick det till för dig och Fredrick? Tacksam för alla tips jag kan få!

För övrigt tack för en underbar blogg!
 
Svårt! Tänkte superlänge att jag aldrig skulle träffa någon tillräckligt skev, fin och knäpp för mig. Någon som jag faktiskt kunde bli kär i. Majoriteten av de som jag har hängt med i mina dar har jag nog hittat på internet i olika sociala medier. Där är det väl enklare att göra saker, eller prata med personer, som man egentligen inte vågar utan att riskera så mycket egentligen. Vilket för övrigt är mitt bästa tips för det mesta: gör allt som du inte riktigt vågar. Några gånger har jag hittat killar jag tycker är fina på gatan och tvingat mig själv att se till att det händer något. Jag och Frederick ramlade över varandra på nätet och pratade sporadiskt rättså länge innan vi kom till kritan med något. Dels för att annat kom emellan, men kanske även på grund av att vi kanske inte var tillräckligt hela för något som skulle vara på riktigt där och då.
 
kan inte du göra nån videoblogg med nån?! vore jättekul!
Ja kanske, det hade varit kul! Måste komma på något att videoblogga om bara.. tips??
 
vilka länder har du varit i?
Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Frankrike, Monaco, Nederländerna, Belgien, Österrike, Italien, San Marino, Grekland, Storbritannien och Thailand. En enda utanför Europa hittills. Det tål att jobbas på.
 
hur många gånger har du varit kär?
Två gånger har jag varit kär på riktigt riktigt. En gång när jag var tolv, och det började en pojke på vår skola med lockigt hår, ridkavaj och som spelade trummor. Vi vågade knappt prata med varandra pga jätteblyga och när han gjorde slut med mig krossades mitt hjärta. Därefter hängde jag i princip bara med trasiga pojkar som jag visste att jag absolut inte fick bli kär i eftersom inget någonsin var på riktigt. Det höll på tills jag träffade någon med världens största leende och jättefint lockigt hår. Någon som är precis lika knäpp som jag. Någon som var Frederick <3

Vad är din favoritdoft?
En riktigt bra herrparfym. Blir helt golvad.

Vad är du bäst på när det kommer till alla vardagssysslor?
Snabbstäda. Städar bara när vi ska få besök men då är jag också snabb som en vessla och gör tusen saker samtidigt.
 
Vårt vardagsrum

Åh!! Några frågor kommer lastat: Är kanske lite seg och du kanske skrivit om det förut hehe men vad jobbar du med?
Jag jobbar på ett svenskt modeföretag som heter Très Bien. Très Bien består dels en webshop med ett gäng olika designers i en mix av streetwear och high fashion, men även egen design i form av en klädlinje (Très Bien) samt en solglasögonlinje (Sunbuddies). Det är ett litet gäng personer som alla är så himla fina, vilket är väldigt tacksamt. Att jobba på ett ställe där en trivs och en aldrig får ångest av att gå till jobbet. Vi håller till i Malmö med lager och kontor där jag ansvarar för kundtjänst och logistik. Svarar främst på mail från kunder runtom i världen och utöver det har jag hand om ordrar, leveranser och hela lagret tillsammans med Josephine. Har en grej för allting som går att styra upp och strukturera.

Och varför bor du i Malmö, kommer du därifrån? :)
Jag är född och uppvuxen i Kristianstad. Flyttade till London när jag var nitton och bodde där ett halvår. Efter det flyttade jag till Göteborg för att läsa filosofi en termin innan jag flyttade vidare till Borås och Textilhögskolan. Bodde i Borås i tre år och när jag tog examen fick jag jobb i Malmö så då flyttade jag hit!
 
Moa och jag i London

och hur träffades du och Frederick?? Puss och kram!
 Den långa versionen finns att läsa här. Den lite kortare versionen är följande: Jag och Frederick läste varandras bloggar för hundra år sedan. En dag såg jag ett välbekant namn som följare på en av mina spellistor, och slogs över hur fin den här personen var. Letade upp honom på Facebook och så började vi prata mer på riktigt. Sociala medier <3 <3 Träffades för första gången när han hade en spelning i Kristianstad och därefter någon gång här och där. Blev ihop kanske två år efter att vi träffats första gången. Rättså utdragen historia alltså. Men jag tänker att det ofta är lite så när det är på riktigt. Saker tar tid och man ramlar tillbaka kanske en två tre gånger för att det finns något där som inte riktigt går att släppa.
 
Från kvällen när vi träffades för första gången

Vad var det egentligen som blev så trist på Way Out West? Och när jag ändå håller på och kommenterar, visa jättegärna mer av er lägenhet, älskar er inredning! Puss
Lite misskommunikation plus dåliga prioriteringar som gjorde mig orolig och fick ont i hjärtat. Tack! Ska försöka visa lite mer!

Kan inte du berätta om din utbildning? Krävdes det sy kunskaper? Älskar mode men är sådär på att skapa plagg tyvärr. Hur var Borås som stad? Puss
Min utbildning är en kandidat i Textilt management. Det är en rättså bred utbildning där en läser många olika kurser inom textil och företagsekonomi såsom inköp, marknadsföring, ledarskap och hållbar textil utveckling, textil materiallära, konfektionsteknik osv. Det krävs inga sykunskaper för att gå utbildningen. Däremot får en lära sig grunderna i mönsterkonstruktion och får sy ett par barnbyxor i konfektionsteknik-kursen. Alla textila kurser har praktiska inslag där en får labba, färga, väva, sticka och liknande. Skolan i sig har en hel del brister, framfär allt på den administrativa planet, men vill en ha en textil utbildning är det Textilhögskolan som gäller. 

Borås som stad är jättetråkigt. Tyvärr. Det regnar jättemycket, det finns ungefär noll studentliv och det är uppförsbackar precis överallt. Det som är bra är att nästan alla på Textilhögskolan kommer utifrån runtom hela landet och det är ganska enkelt att skaffa kompisar. Bara en ställer in sig på att det inte varar för evigt så går det bra.

om du skulle flytta utomlands och bo där i minst 5 år, vars skulle du flytta & varför?
New York eller San Fransisco! New York för att jag tänker att det är lite som London fast inte lika rått. Och San Fransisco för att det verkar rätt drömmigt och för att Frederick kommer därifrån. 

åååååh jaa!!!
Har du någon drömstad att bo i?
Vill ha bott i New York i alla fall litegrann någon gång i mitt liv. 
 
Vad vill du jobba med allra, allra helst?
Vet inte riktigt. Men gillar att styra upp saker. Saker som innefattar organisering och kommunikation. Det är mina bästa. För mig känns det viktigare att jobba på ett företag vars värderingar jag känner att jag kan ställa mig bakom samt med bra människor snarare än vad jag har för slags yrke. Trivs väldigt bra att jobba med kläder än så länge i alla fall.

Din drömframtid beskriven med 5 ord/attributer?
Frihet, kärlek, äventyr, trygghet, oförutsägbarhet.

Vad är ditt livs bästa köp?
Troligtvis vårt jättestora fluffiga duntäcke som är rättså magiskt bara. 
 
 
Favoritaffärer/märken?
<3
Jag har en tendens att snöa in mig på ett ensamt märke inom en hel kategori. Det här är mina tre bästa just nu:
Kläder - A.P.C. Tycker om designen och kvaliteten på deras kläder. Rätt så klassiskt och tidlöst men ändå lite spexigt. Kläderna kostar rätt mycket men det känns ändå värt att köpa enstaka plagg här och där istället för att hetskonsumera.
Skönhetsprodukter - Lush. Så fort jag går in i en Lush-butik slås jag instinktivt av en känsla av att vilja ha precis allt därinne. Vet inte vad det är men blir helt knäpp bara. Har en ganska otacksam hy och har testat jättemycket olika märken men det är först nu jag hittat något som känns genuint bra och som innehåller mycket naturliga ingredienser.
Underkläder - Twilfit. Tycker Twilfit har bra grejer och till vettiga priser. Är rättså petig med personal och kundservice och tycker att butikschefen för butiken på Triangeln är så himla bra på det hon gör.
 
A.P.C.
 
10 bloggar du läser?
Niotilfem, Linn Wiberg, Hanna Brager, Frida Vega, Love Aestetichs, Hej Regina, Beata, Jennifer Stroud, Monkinodraw (uppdatera please <3) och Knivlisa.

Vad är det bästa med Frederick?
Att ingenting någonsin är konstigt eller ska vara på ett visst sätt. Och att han är kanske den gladaste och roligaste personen jag vet.
 
Hur vill du att ditt liv ska se ut om 10 år?
Tänker att framtiden är så pass oförutsägbar att det inte finns någon mening att försöka föreställa sig den. Fantiserar såklart om hur saker kommer att vara och vart jag kommer att befinna mig, men är inte intresserad av att försöka spekulera i eller spika något i förhand. Gör det jag har lust med bara och jag har ingen aning nu vad jag kommer att ha lust till om tio år.
 
a.p.c. textilhögskolan
6 kommentarer

Eternal death // Heartbeats

 
Elin ska uppträda på Blekingska i Lund med Eternal Death och jag hänger på. Behöver lite avbrott från att gå till Babel varenda himla helg tror jag. Plus att studentlivet alltid är flippat och allt som är flippat är bra.
 
Vi blir förpassade till logen som är ett sunkigt rum i källaren där vi blir serverade tre rätters och öl. Motsättningarna i det.
 
I logen finns allt och lite till... det finns till och med utrymme för övernattning i någon av deras flotta våningssängar. Fantastiskt tycker vi.

Något som är ännu mer fantastiskt är att vår kompis Tim från Borås agerar bandvärd!! och ser till att Elin har allt hon behöver, försöker fylla upp kraven på Elins rider, serverar mat och allt sånt. Väldigt roligt.
 
Superpepp.
 
Hittar några gamla skivor med Aqua och Spice Girls som vi sätter på, på jättehög volym. Får höra knäppa historier om hur Border Daniel slog sönder allt här inne på sin tid.
 
Waawawawwa.
 
Vi får lite gäster från ingenstans och utmanar till lufthockey med ganska vingliga förutsättningar.
 
Det blir dags för konserten och vi går upp några våningar till själva klubben. Ramlar in i Jonas och hans kompisar. De tycker att det är ett strålande tillfälle att slå till på champagne och vi skålar lite innan jag ger bort mitt glas till en närliggande person. Om nu bakfyllan nu nödvändigtvis ska hänga på någonting vill jag inte att den ska hänga på det här champagneinfallet.
 
Jonas och Jonathan.
 
Älskar när Elin sjunger och spelningen är svinbra såklart. Tycker nog Eternal death gör sig allra bäst live ändå, plus att hon alltid kör sin grej fullt ut bara <3
 
Efteråt jagar vi fest och dans upp och ner mellan olika dansgolv utan att riktigt nå fram. Tar pauser i logen med svinhög musik och dans för att kompensera för det DJ'sen inte riktigt lyckas med på klubben. När nationen stänger hamnar vi på en efterfest intill med Lars Winnerbäck och hamstrar som är i centrum. Där någonstans känner jag väl att studenlivet får vara slut för den här gången.
 
 
2 kommentarer

Hit me up again,

 
Det slår oss att vi inte har varit i Köpenhamn på evigheter, och vi tar därför tåget över en lördag för att insupa allting bara. Kan inte sluta poängtera hur mycket jag ä l s k a r att Köpenhamn är så himla nära. Även om jag kanske aldrig är där. Men ändå skönt med verklighetsflykt som ligger nära till hands när ens stad inte direkt är svinstor. 
 
 
 
Börjar med att gå bort till Fredriksberg och Granola för att äta superbrunch. Jag kan inte säga riktigt vad det är men det ligger något i luften på den här gatan. Allt känns fantastiskt bara. Kanske för att den är en hipsterworld komprimerat till en gata med pinterestiga grönväxter, hippa inredningsbutiker och stylade människor som äter helgbrunch.. ja ni fattar. Skriver upp oss på en lista och får ganska snabbt ett bord vid baren. Förtränger allt som har med vettigt ekonomitänk att göra och beställer in allt som verkar gott eller kul bara.
 
Josephine <3
 
Frukosttallrik med bröd, frukt, ägg, yoghurt, kaffe och sånt ganska vanligt. Plus Croque madame, eftersom vi inte vet vad det är men det låter kul. Glömmer dock att avanmäla djuren eftersom vi inte är medvetna om att det ingår, men petar bort dem och ser glada ut ändå. 
 
Spetsar det hela med lite Mimosas! Dvs bubbelvin plus apelsinjuice. Vilket resulterar i att vi kanske blir lite tipsy efter det här eller.. ja. Slår bort allt överflödigt förnuft för att istället ersätta det med med en instinktiv reflex om att slå till på allt fint vi hittar bara. Ungefär noll hjärnkapacitet trots att kontot eventuellt redan låg på minus den här månaden.
 
Några gulliga pensionärer turas om att ta oss under sina vingar och guidar oss på olika bussar bort över hela stan till en butik som är återförsäljare till A.P.C.. Besvikelsen när utbudet är exakt samma som i Malmö. Jaja. Går vidare i livet och genom alla våra bästa affärer och passar på att dregla lite över Rick Owens-skinnjackor och svindyra platåskor. Så tacksamt att gå på stan med någon som är lika skevt inställd till kläder som en själv. 
 
När vi är tillräckligt dödspanka återvänder vi till Malmö och Babel för att kolla på Summer Heart! Känns som att det var hundra år sedan sist, vilket det kan ha varit också.
 
Står bakom några tjejer som verkar uppskatta konserten, eller kanske David, och någonstans mitt i: shit kolla nu tar han av sig mössan!! Vet inte riktigt om det är ett bra eller dåligt tecken att det är själva höjdpunkten.
 
Frederick kör alltid sin grej helt och fullt ut på scenen. Står aldrig någonsin stilla <3 <3
 
De spelar några låtar från nya skivan och allt är jättebra bara. Slås ibland av hur pass kreativa och begåvade människorna jag omger mig av är. Tycker det är så fint att se människor omkring en göra det de älskar. Efter konserten springer vi hem och dricker ananas/kokos-drinkar innan vi återvänder till Babel igen för att slå ihjäl lite av den här överskottsenergin som jag tydligen har efter att ha gått omkring i Köpenhamn exakt hela dagen. Kan inte stå still. Bara studsar omkring och dansar dansar. Ni vet känslan när man släpper exakt allt och allting omkring blir en enda grå massa, där det enda som filtreras igenom är musiken och några utvalda personer. Den känslan.
 
Köpenhamn granola summer heart
2 kommentarer
Real Time Web Analytics