new years eve,

 
new years eve
 
 nyår i sydney. jag vet inte så mycket mer än att det är väldigt hypeat bara?? det verkar vara något eftertraktat det här med att vara först in i nästa år.. jag vet inte. människorna här spikade sina platser tidigt på förmiddagen för att ha bra sikt över fyrverkerierna vid tolvslaget. alltså ungefär 14 timmars enda lång väntan för lite raketer. vi skippade evighetshänget och betalade orimligt mycket pengar, låt oss säga en festivalbiljett, för att hänga i en "vip-del" av botaniska trädgården. en nyårsafton på ett dyrt gräs helt enkelt.
 
new years eve
 
new years eve
 
vi kom dit på eftermiddagen och hängde i solen och körde lite picknick. emilia gick helt in i uppstyrdheten och tömde vårt hems förråd på alla utflyktsprylar man kan tänka sig. plus gjorde någon sorts avancerad form av chokladtryfflar, nyttiga/glutenfria muffins och köpte massa frukt och bär på vår lokala farm market. jag däremot, misslyckades med mitt enda mission: att bli mätt för dagen. blev inte så ofta mätt i australien eftersom mättnadsgraden i deras vegmat sög!!! det gick så långt att jag kanske började tugga lite på ett dött djur. insåg dock ganska snabbt att det här kommer knappast att hjälpa mig. okej tillbaka till nyår. 
 
åt lite för mycket socker som fuckade upp min hjärna helt och satt och pep inombords hela kvällen nästan. kunde inte riktigt komma mig för att socialisera utan stirrade lite ut i tomma intet bara.
 
new years eve
 
new years eve
 
men höll ut och vid nio var det del ett i firandet med ett litet gäng raketer. jag hade superlite batterier i min kamera och bara väntade på att den skulle slockna tvärt men hann fota en del i alla fall!
 
new years eve
 
new years eve
 
massa tomtebloss och glowsticks <3
 
new years eve
 
new years eve
 
new years eve
 
new years eve
 
new years eve
 
new years eve
 
new years eve
 
new years eve
 
och så vare nytt år med tillhörande raketer!! här är det exakt bara fyrverkerier under kontrollerade former. det vill säga så långt ifrån möllan i malmö du kan komma. man behöver inte fara för sitt liv direkt. hela staden var förresten oerhört uppstyrd med avspärrade gator, billboards med information och guide-människor överallt. när allting var slut och vi gick till färjan var det en röst i högtalare på gatan som hälsade gott nytt år till stadens människor plus gav lite säkerhetsförmaningar.. lite obehagligt ändå.
 
nyår sydney
1 kommentar

2015,

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Besökte en ny världsdel, tog körkort!!, spelade skivor ensam, piercade örat, red på islandshästar, gjorde ett skivomslag föreställande mig själv, blev streetstyle-fotad till en tidning.
 
metro
jag och mina dansvanor i Metro
 
Vilka länder/städer besökte du?
Köpenhamn, Berlin, London, Australien.
 
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att jag tog körkort! Så mycket frihetskänsla även om jag i princip aldrig kör bil. 
 
driver's license
 
Är det något du saknat år 2015 som du vill ha år 2016?
Lite stabilitet i samhället kanske? Lite mindre rasism, sexism och politiskt koas till 2016 tack. 
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej har max varit sjuk i en halv dag här och där.
 
Bästa köpet?
Mitt nya objektiv. Så kul att fotografera igen!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Körkortet och Australien-resan.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Var väldigt ångestfylld tre första månaderna plus lite sommarångest i vanlig ordning. Annars har jag mest varit glad. 
 
Hur tillbringade du din födelsedag 2015?
Åt bibimbap och drack öldrinkar på Scania med Jonas och Josephine. Sedan var det drinkfest med ett gäng kompisar, egenkomponerade drinkar och massa chokladbollar. 
 
25
 
Favoritprogram på TV?
Bron!! Älskar bron varje ny säsong och tvingar alla i min närhet att också kolla på det. 
 
Bästa boken du läste i år?
Tyckte om "Allt det där jag sa till dig var sant". Mycket igenkänning i det här med att bo på en pytteliten ort med en folkhögskola och typ inget mer. Och att vara i en destruktiv relation.
 
Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Jónsi för musik som gör en lugn i själen. När Justin Beiber från ingenstans började göra bra musik.
 
Vad fick dig att må bra?
Alla små utflykter och äventyr som vi gjort här och där. Att spela musik som jag älskar på olika klubbar. Frederick.  All svingod mat jag ätit. Att få komma ut och se världen lite.
 
wanås
Jonas och Josephine på Wanås
 
louisiana
Amanda, Frederick, David och jag på Louisiana
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om alla i min direkta närhet var friska och mådde bra, och slapp krascha på grund av kvinnohat i form av våld och övergrepp. 
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2015?
Jättegrå och lite prickig och fin.
 
Vilken var din bästa matupplevelse?
Alla sjukt goda pizzor <3 och den här fikonpastan:
berlin
Tagliatelle med fikon, balsamico, rosmarin och parmesan på Mädchenitaliener i Berlin. Hade noll förväntningar eftersom jag var helt obekant med fikon men alltså gud, så himla god. Vill äta den nu.
 
Vem saknade du?
Kompisar som bor i städer långt borta. Amanda, Lovisa, Elin, Madeleine, Josephine. 
 
De bästa nya människorna du träffade?
Isa & Sigge som började jobba med mig! Älskar att få nya roliga kollegor. Maiken som jag spelade med på Moriskan efter en DJ-blind date. Australien-människorna som jag adopterade lite som mina nya släktingar.
 
moriskan
Maiken och jag när vi spelade på Moriskan
 
och och ingen människa men den här:
 
aila
 
aila
 
Hunden Aila! Hon har hängt med mig och Frederick rätt så mycket under hela året och det har varit så himla roligt. Vi har haft som ett litet hunddagis hemma på dagarna i och med att Frederick har jobbat hemifrån. Älskar inte hundar automatiskt av naturen men Aila är så himla snäll och gosig och knäpp. Hon ramlade rakt in i våra hjärtan bara. Alla hundägare vi möter på gatan är mindre roade och går långa omvägar för att undvika oss. Nu kommer hon dock att få en ny hundpassare eftersom Frederick är iväg och spelar så mycket. Well well.
 
1 kommentar

saker som tar slut.

 
våren 2012
 
jag har aldrig varit särskilt bra på den här hejdå-ha-ett-bra-liv-grejen. det är så svårt att göra slut på något som inte existerar. göra slut med någon som inte är min. "varför vill du inte kyssa mig?" jag upprepar sanningen om och om igen trots att du redan vet allt. du vet men ändå kan jag inte sluta och till slut "….snälla kan du ta ut kniven ur min rygg?". du skjuter mig ifrån dig. den där håkan-låten spelas i högtalarna, och av alla tillfällen som finns i världen, måste de spela den här låten precis just nu? vi säger ingenting mer. när jag tittar upp har du tårar i ögonen. 
 
vi går ut i kylan. står tysta när en tysk vänder sig till oss och frågar om vi någonsin varit i tyskland tillsammans. "eh.. no"  "well, at least you've got the best one" "..I know" jag kan inte ens tycka synd om dig men jag vill inte skada dig heller. borde bara gå därifrån, gå hem och sova, men jag kan inte riktigt släppa taget. du säger fina saker till mig (trots att jag förbjudit dig för längesedan). det finns inga regler i det här längre. jag är bara tyst. tyst tyst tyst. tills jag viskar "du är jättefin". du ser på mig och "det är första gången du ger mig en komplimang. någonsin". jag inser att det är sant. allting är ett spel och jag vägrade att spela med. jag har kysst dig kanske hundra gånger men vi vet egentligen ingenting om varandra. 

du har tårar i ögonen när jag går därifrån. har nog aldrig sett dig visa några känslor på riktigt. bara en enda upprepning av fina ord som inte betyder någonting. men vad vet jag egentligen. våra konversationer har alltid varit en form av trassel mellan sanning och lögn. går hem. det är dags att börja leva på riktigt.

3 kommentarer
Real Time Web Analytics